Current Affairs in Hindi and English important gk, gs questions : 17 March

Current Affairs in Hindi and English important gk, gs questions-17 march 2020

करंट अफेयर्स हिंदी में

1. हाल ही में, 2020 के लिए खेलों में विश्व की 10 सबसे अधिक प्रभावशाली महिलाओं में किसे शामिल किया गया ?

उत्तर– नीता अंबानी

2. हाल ही में किसे “यस बैंक” का एम. डी और सीईओ नियुक्त किया गया ?

उत्तर- प्रशांत कुमार

3. हाल ही में 2019-20 में मनरेगा पर कितने रुपये खर्च हुए ?

उत्तर- 1.83 लाख करोड़

4. हाल ही में भारत का कौन सा रेलवे स्टेशन विश्व स्तरीय बनेगा ?

उत्तर- नई दिल्ली

5. हाल ही में किस राज्य सरकार ने “नमस्ते ओवर हैंडसेक” अभियान शुरू किया ?

उत्तर- कर्नाटक

6. हाल ही में विश्व उपभोक्ता अधिकार दिवस कब मनाया गया ?

उत्तर- 15 मार्च

7. हाल ही में HIL लिमिटेड ने किस बैंक के साथ मिलकर वेब पोर्टल लॉन्च किया ?

उत्तर- यूनियन बैंक औफ इंडिया

8. हाल ही में किस अंतर्राष्ट्रीय संस्था ने COVID एक्शन प्लेटफार्म लांच किया ?

उत्तर- WEF

9. हाल ही में विश्व PI डे कब मनाया गया ?
उत्तर- 14 मार्च

10. हाल ही में विश्व एथलेटिक्स ने किस देश पर 10 मिलियन डॉलर का जुर्माना लगाया है ?

उत्तर- रुस

● Important history question

● Geography important question

● Bihar general knowledge

Current Affairs in English

1. In recently, for 2020, in the world’s 10 most influential women were included in the game ?

Answer– Nita Ambani

2. Recently who was appointed by M. D. and CEO of “YES Bank” ?

Answer – prashant Kumar

3. How many times did the costs be spent on MNREGA in 2019-20 ?

Answer: 1.83 lakh crore

4. Which railway station of India will be a world-class world ?

Answer – New Delhi

5. Recent who statement government started “Hello Overmack” campaign?

Answer – Karnataka

6. When was the recent Consumer Rights Day celebrated ?

Answer: March 15

7. Recently, HIL limited with which Bank of Launched the Web Portal ?

Answer- Union Bank over India

8. Recently which international organization launched COVID action platform ?

Answer: WEF

9. Recently World PI Day was celebrated ?
Answer: 14 March

10. Recently which country has fined $ 10 million by World Athletics ?

Answer: Russia

Join our Telegram group for letest updated

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.